Nemokamas pristatymas nuo 29 €

Kalėdų Stebuklas Namuose: patarimai, Kaip Puošti Namus ir Eglę

Spalio mėnesis atneša pasikeitusį orą, krentančius lapus ir mūsų lūkesčius – artėja Kalėdos! Tai metas, kai visi pradeda galvoti apie dovanas, šeimos susitikimus, ir, žinoma, apie Kalėdines dekoracijas. Kalėdos – tai metas, kai mūsų namai tampa šviesesni, o širdys šiltesnės.

Dovanų salonas „Sandrija” taip pat neša nuostabią šventinę dvasią. Mes nuoširdžiai tikime, kad Kalėdos – tai ne tik metas pasiruošti dovanoms, bet ir galimybė pasirūpinti savimi ir savo namais. Ar jau žinote kaip puošite šiais metais savo namus? Kaip padaryti šias šventes ypatingomis? Kaip atrasti tobulą dovaną, kuri atspindės jūsų meilę ir dėmesį? Mes norime pasidalinti idėjomis ir patarimais, kad šias Kalėdas galėtume švęsti su šypsena veide ir džiaugsmu širdyje.

Šį kartą pakalbinau žavią moterį – Gintarę Šabūnią, kurią galime vadinti tikra Kalėdų dama. Jos širdyje Kalėdos yra ne tik šventė – tai tikrasis jos gyvenimo džiaugsmas ir aistra. Ji nekantriai laukia švenčių pradžios, nes tai yra metas, kai ji gali pasinerti į savo kūrybinį pasaulį ir padaryti savo namus tikra Kalėdų stebuklo šalimi. Jos namai per Kalėdas tampa kaip iš pasakos – kiekvienas namų kampelis persmelktas magiškų šviesų, dekoracijų ir žvakių. Viskas yra subalansuota ir harmoninga. Ji išmano, kaip pasirinkti tobulus Kalėdų papuošimus, kurie atspindi jos asmeninį skonį ir šeimos tradicijas. Ji žino, kaip sukurti puikų Kalėdų stalo dekorą, kad svečiai jaustų šventinę dvasią kiekvieno kasnio metu.  

Gintarė Šabūnia su šeima miško temos dekoruotose namuose

Ką ir kaip puošiate savo namuose dar be Kalėdinės eglės?

Savo namuose puošiu židinį, laiptų turėklus, užuolaidų karnizus. Taip pat puošiu ir miegamuosius. Lovos atramą, palanges bei komodas. Iš esmės Kalėdų laikotarpiu puošiu visus namus. Nepamirštu ir namo fasado, bei sodo. Lemputėmis puošiame pastogę ir medžius. Kabiname netikrų eglišakių girliandas virš langų, bei vainiką ant durų. Stengiuosi sukurti šventinį jaukumą ir magišką atmosferą namuose.

Židinio dekoravimas
Laiptų turėklų dekoras
Stalo dekoravimas
Užuolaidų karnizo ir palangės papuošimas
Palangės dekoras
Durų dekoravimas
Gintarė su šeima dekoruotame miegamajame

Kokios yra šių metų naujausios Kalėdinių papuošimų mados, tendencijos ir spalvos?

 Šiais metais itin populiari saldainių šalies tema, kurią buvau pasirinkusi savo namams jau pernai. Taip pat vis dar išlieka aktualūs pelenų rožinės spalvos papuošimai.  Tačiau jau ne pirmi metai, kai vis labiau linkstama prie pastelinių žemės spalvų ir jų atspalvių. Samanų žalia, gintarinė ruda ir vario oranžinė spalvos.

Dekoravimas saldainių tema
Madingosios pelenų rožinės spalvos papuošimai
Įspūdingoji miško tema dekoruota <br>žemiškomis spalvomis

Kiekvienais metais norisi savo Kalėdų eglutę puošti vis kitaip, vis gražiau ir netradiciškai. Ką galėtumėt pasiūlyti, kad šiemet žaliaskarė būtų tikrai išskirtinė?

Manau labai svarbu atsižvelgti į namuose vyraujančias spalvas renkantis papuošimus, kad būtų graži bendra visuma ir eglutė neiškristų iš konteksto. Nebijokite puošti netradiciniais papuošimais. Pavyzdžiui šakomis, paukščių inkilėliais, sentimentų turinčiais daiktais, mažais nuotraukų rėmeliais ir panašiai. Mano namuose vyrauja neutralios spalvos, nėra ryškių spalvų sienų ar baldų, todėl turiu laisvę rinktis vis kitokias spalvas Kalėdų dekorui.

Eglutės žaisliukas lapė
Eglutės žaisliukas pelėda
Eglutės žaisliukas mini nuotraukos rėmelis
Dekoras po egle traukinukas ir namukai

Kaip pasirinkti tinkamas spalvas ir dekoracijas, kad jos harmoningai derėtų su mūsų namų interjeru?

Jeigu jūsų namuose vyrauja šilti kreminiai atspalviai – nerekomenduoju rinktis sidabro, pilkos ir mėlynos spalvos papuošimų.

Šaltų tonų namuose – galimi beveik visi spalvų deriniai.

Sidabro ir mėlynos spalvos papuošimai <br>šaltos spalvos aplinkai
Sidabro ir žalios spalvos papuošimai <br>šaltos spalvos aplinkai
Sidabro ir mėlynos spalvos papuošimai <br>šaltos spalvos aplinkai

Dažnai būna sunku apsispręsti, kokią eglutės lempučių spalvą ar toną pasirinkti. Kokios yra jūsų rekomendacijos šioje srityje?

Visada renkuosi šilto atspalvio lemputes, nes jos yra nemenka investicija, todėl man labai svarbu, kad jos tiktų prie visų esamų ir būsimų temų, bei spalvų palečių. Taip pat jos suteikia daugiau jaukumo.

Šiltos spalvos lemputės suteikia jaukumo
Šiltos spalvos lemputės tinka prie įvairių spalvų dekorų

Ar turite unikalių idėjų, kaip pritaikyti Kalėdų papuošimus skirtingiems interjero stiliams, nuo klasikinio iki modernaus?

Mano nuomone tradicinė Kalėdų eglutė puikiai tinka įvairaus dizaino namuose, lygiai taip pat ir moderniau papuošta eglutė tinka visokiuose interjeruose. Svarbiau yra suderinti eglutės ir namų spalvas, kad būtų kažkoks ryšys tarp jų. Aš pavyzdžiui visada pasirinktų papuošimų spalvą įvedu į interjerą. Tai gali būti padaryta iš sofos pagalvėlių, žvakių, staltiesės ar kitų tokio tipo daiktų pagalba.

Raudonosios Kalėdos
Dekoro elementai padeda išlaikyti vientisą spalvos pasirinkimą

Pagalvėlės dera prie eglės papuošimų
Suderinti daiktai suteikia <br>gražų bendrą vaizdą
Pagalvėlės ir dovanų popierius <br>suteikia vientisumo
Pagalvėlės dovanos eglės <br>papuošimai viskas <br>suderinta iki smulkmenų
Įspūdingoji miško temos visuma
Įvairūs papuošimai išlaiko pasirinktą temą

Kokios yra šių metų svarbiausios idėjos ir projektai, susiję su namų puošimu Kalėdoms?

Šiais metais noriu savo eglutę paversti žiemos instaliacija. Dar vasaros metu genėdama medžius pasilikau didžiulę 1,5 m šaką, kurią noriu tvirtinti prie eglutės kamieno, ją apvynioti vielos lemputėmis, nuo jos pakabinti žibintą, o ant jo patupdyti pelėdą. Stengsiuosi sukurti neįprastą eglutės dekoro variantą. Kartais tokios idėjos nepasitvirtina, bet labai smagu eksperimentuoti.

Laikinieji pelėdų namai iki kol bus nutupdytos ant šių metų eglutės viršūnės

Ką patartumėte norint sutaupyti Kalėdų papuošimams?

Aš visada nusprendžiu kokią temą rinksiuosi kitąmet, dar nepraėjus Kalėdoms, tad turiu galimybę nusipirkti norimas ar trūkstamas dekoracijas išpardavimų metu. Mano eglutėje  visuomet yra apie 80-90% senų žaisliukų ir tik 10-20% naujų. Svarbu turėti daugiau bazinių spalvų žaisliukų, kurie tinka prie įvairių temų. Pvz.: auksinė, balta, stiklo, sidabrinė. Taip pat puikus būdas naudoti kaspinų juostas. Kainuoja nedaug, o vien tik jomis galima sukurti naują temą. Pvz.: pasirinkus languotą, ar muzikos natomis puoštą kaspiną.

Languotos temos puošimo akcentai
Raudonoji saldainių tema

Tai tik keletas idėjų, kaip padaryti Kalėdas ypač žavingomis ir šiltomis. Svarbiausia – pajusti jų dvasią ir leisti pasireikšti kūrybiškumui. Tikimės, kad patarimai jums padės sukurti nuostabias Kalėdų dekoracijas, kurios suteiks jūsų namams ypatingą žavesį ir šventinę nuotaiką.

Dovanų salonas „Sandrija” pasiruošęs jums padėti įgyvendinti šias puikias idėjas. Galime pasiūlyti įvairiausias kalėdines dekoracijas, nuo eglučių papuošimų iki žvakidžių ir vazų, kad jūsų namai spindėtų tikra Kalėdų dvasia.

Tad leiskite mums būti jūsų gidu šiose šventiniuose puošimo ir dekoravimo nuotykiuose! Pasirinkite dovanas iš „Sandrijos”, kad jūsų Kalėdos būtų dar šiltesnės ir žavingos. Nepamirškite apsilankyti mūsų salone ir atrasti šventinį pasiruošimą su mumis. Linkime jums džiaugsmingų ir šiltų Kalėdų!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Krepšelis

Ar nieko nepamiršote?

Savo krepšelyje palikote prekių! Įveskite el. pašto adresą ir išsisaugokite krepšelį, kad vėliau galėtumėte grįžti ir įsigyti norimas prekes.

Į viršų