Nemokamas pristatymas nuo 29 €

Išmintingas rudeninių vestuvių planavimas – ekspertų gudrybės ir rekomendacijos

Vestuvės rudenį – tai daugiau nei tik šventė, tai ypatingas žingsnis į naują gyvenimo etapą. Jį apjuosia sezoninės spalvos, švelni, bet jau vėsesnė oro banga ir jautrioji širdies šiluma. Išskirtinis metų laikas suteikia vestuvėms unikalumo ir ypatingos nuotaikos, tačiau su rudens sezonu ateina ir tam tikri iššūkiai. Svarbiausią vestuvių dieną dažnai lydi nerimas ir jaudulys – norime, kad viskas būtų tobula ir nepamirštama.

Šio rudeninio Sandrijos tinklaraščio tikslas – pasidalinti vertingais ekspertų patarimais ir gudrybėmis, kurie gali padėti praplėsti žinias apie rudens sezono vestuvių tendencijas, ypatumus bei išvengti daugelio potencialių nesusipratimų sususijusių su vestuvių dekoravimu, planavimu ir fotosesijomis. Specialistai labai gerai suvokia vestuvių dienos svarbą, todėl jų profesionalios įžvalgos ir patirtys gali prisidėti prie jūsų nepamirštamos vestuvių šventės. 

Taigi, pakalbinome net tris savo srities specialistes – vestuvių dekoratorė, vestuvių planuotoja ir vestuvių fotografė. Tikime, kad ši klausimų-atsakymų sesija bus naudinga ir pravers būsimoms nuotakoms. 

Pirmiausia pasidalinsime vestuvių dekoratorės Robertos Drasutės atsakymais.

Kokios yra šio rudenio vestuvių tendencijos?

Spalvų institutas „Pantone“ siūlytų atsižvelgti į metų spalvą ir naudoti „Viva Magenta”. Tai ne vulgari ir agresyvi raudona, o sušvelnintas aksominis jos variantas, turintis rožinių priemaišų. Jei mėgstate rudens paletę, tai spalva, kurią išties verta išbandyti. Bordiniai burnočiai, rubino spalvos hortenzijos ar Taccazzi rožės tam puikiai tiktų.

Kokios yra populiariausios ir madingiausios gėlės rudeninėje vestuvinėje puokštėje?

Populiariausios gėlės rudenį, be abejo, yra jurginai. Jų spalvų ir formų įvairovė labai gausi. Tačiau siūlau nepamiršti ir kur kas įdomesnių žiedų, tokių kaip saulainės, burnočiai, zinijos. Nuotakų puokštėms visuomet rekomenduoju rinktis barchatines celiozijas. Jos tinka vien dėl faktūros ir jaukumo, kadangi rudenį orai vėsta – šilumos vizualiai norisi matyti daugiau.

Kokias gėlių spalvas pasirinkti, kad jos harmoningai derėtų prie rudeninės gamtos?

Tinka visos spalvos, kuriomis nusidažo rudeninė gamta. Pačias tikriausias išskirčiau tris: garstyčių geltona, plytinė bei tamsūs rubino atspalviai.

Kokie yra jūsų asmeniniai patarimai būsimiems jaunavedžiams, siekiant sukurti nepakartojamą ir jaukų rudeninį gėlių grožį vestuvių dekore?

Ruduo itin gausus vaisių ir uogų. Jei norite būti originalūs floristinėje plotmėje, gėlių kompozicijas ant vestuvinių stalų siūlyčiau papildyti gervuogių ar aviečių šakelėmis, slyvomis, granatais, figomis, ar netgi obuoliais. Stalas atrodys turtingiau, o jei vaisių ir uogų spalvynas bus suderintas su gėlėmis, tuomet rezultatas pranoks lūkesčius.

Kokios dažniausiai pasitaikančios klaidos, kas liečia vestuvių dekorą?

Dažniausia klaida, su kuria pati susiduriu, tai jaunavedžių vis dar menkai skiriamas biudžetas floristinei daliai. Jaunieji labiau linkę investuoti į daiktus (staltieses, taures, polėkštes, kėdes), o ne į didesnį kiekį gėlių. Nors tiek rekvizito, tiek ir gėlių tarnavimo laikas po šventės yra panašus. Rekvizitą tiekėjai nusirenka po paros ir jų nebelieka, o gėlės gali džiuginti dar savaitę. Gyvas žiedas vis dar nuvertinamas.

Kaip manote, apie ką jaunavedžiai dažnai pamiršta?

Išskirčiau keletą patarimų, kurie vestuves planuoja patys. Pirma, nepamirškite papildomos vazelės ant jaunavedžių stalo nuotakos puokštei pamerkti. Antra, gėlių kompozicijų dydis neturėtų trukdyti svečiams vieniems kitų matyti. Trečia, jaunikio butonjerė dažnai įdedama jaunikiui į kišenę, nors turėtų būti įsegama į švarko atlapą, esantį širdies pusėje.

Vestuvių dekoratorė Roberta Drasutė

https://www.instagram.com/robertadrasute/

www.robertadrasute.com

Dabar pereisime prie vestuvių planuotojos Živilės Milerytės, prekės ženklo „Noriu ženytis“ įkurėjos atsakymų.

Kokie populiariausi rudeniniai vestuvių dekoracijų stiliai?

Dekoracijas dažniau deriname ne prie metų laikų, o prie šventės vietos. Klausimas, kiek šventės vieta pasiduoda lengvam spalvų derinimui. Rudenį labai populiauru jurginai – vietiniai Lietuvos augintojai palepina mūsų dekoratores gražiausiais jurginų žiedais.

Jei pora svajoja apie romantinį miško ar sodo vestuvių įvaizdį, kokios yra geriausios vietos rudeninėms vestuvėms?

Rudenį yra didelė rizikinga dėl oro, todėl tikrai rekomenduočiau turėti stogą ir nesvarstyti vakarienės po atviru dangumi, nors rugsėjo pradžia ir nėra lygi labai rudeniškam orui. Jei norisi gamtos, tai saugiausia šventės vietą rinktis kokiame šiltnamyje ar kupole – jie yra gamtos apsuptyje, turintys stogą arba galima pasirinkti restoraną su stikline terasa. Pakabinamos lemputės, uždegamos žvakės, pasirūpinama šildytuvais ir turime rudenišką ir šiltą romantiką. 

Kaip pasirinkti tinkamą spalvų paletę rudeninėms vestuvėms?

Na, rudenį, žinoma, dominuoja šaltesnės spalvos – visi rudi atspalviai, pilka, žalia. Reikėtų vengti ryškių ar iššaukiančių spalvų. Spalį ir rugsėjį, dažnai renkamės ir boho stiliaus vestuvėse – vadinasi mus supa nugesintos spalvos.

Į ką reikėtų atsižvelgti, jei rudeninės vestuvės planuojamos lauke? 

Jei esate būsima nuotaka – labai gerai apgalvoti savo įvaizdį! Pagalvoti apie švarkelį (ne kailinukus/rankovytes baltas). Renkantis vestuvių šventės vietą, labiau atkreipčiau dėmesį į salės dydį, nes rudenį vestuvių pramogos – visi foto veidrodžiai, mobilieji barai, keliami į vidų.

Kokie yra praktiški patarimai rudeninėms vestuvėms, siekiant išvengti neplanuotų problemų? Negalvoti apie prastą orą – jo niekas nepakeis, o sugadintą nuotaiką matys visi svečiai. Tad palikite dalykus tekėti sava vaga. Pasitikėkite profesionalais, t.y. vedėjais, fotografais. Jie yra matę ne vienas vestuves, todėl visada gali padėti ir patarti. 

Kokios dažniausiai pasitaikančios klaidos, kas liečia vestuvių planavimą?

Rudenio jaunieji biudžete turėtų turėti lėšų nenumatytoms išlaidoms, nes dėl permainingų orų, jų gali atsirasti (šildytuvai, didesnė palapinė, apranga ir kt.). Kita klaida – prisižiūrėti daug instagramų, pinterestų ir tikėtis, kad visas idėjas galima ir reikia įgyvendinti (visos idėjos kainuoja ir ne visos pasiteisina).

Kaip manote, apie ką jaunavedžiai dažnai pamiršta?

Jaunavedžiai nepagalvoja, kad kartais užtenka pasitarti su specialistu ir taip galima išvengti daug galvos skausmo. Be to, internete yra per daug informacijos, kurią ne visuomet galima pritaikyti savo šventei. Todėl daug nuotakų nuo informacijos gausos pradeda „mėtytis“. Geriau pagalvoti apie konsultaciją su planuotoja ar dekoratore, kuri patars atsižvelgiant į vestuvių pobūdį. 

Vestuvių planuotoja Živilė Milerytė, prekės ženklo „Noriu ženytis“ įkūrėja. 

Vestuves planuoju 5 sezoną, ruošiuosi ir 6-ąjąm. 

Manimi pasitiki vidutiniškai 30-34 poros per sezoną. 

Instagrame rašau vestuvių planuotojos dienoraštį. 

https://www.instagram.com/noriuzenytis/

Atėjo laikas ir trečiosios, savo srities specialistės, vestuvių fotografės Sandros, „Jauki akimirka“ įkūrėjos, atsakymams.

Kokią įtaką rudens spalvų paletė turi vestuvių nuotraukoms?

Ruduo, tai metas, kai spalvų paletė pasidalina įvairove. Nuotraukose dominuoja gelsvos, raudonos, rusvos, žalsvos spalvos, todėl labai svarbu pasirinkti tinkamas lokacijas, kad spalvų gama būtų pilnai išnaudota pagal to meto galimybes.

Kokius rekvizitus galima įtraukti į vestuvių fotosesiją, kad pabrėžtų rudeninę atmosferą?

Rudeninė puokštė yra pagrindinis akcentas. Šio sezono metu galima naudoti skrybeles, kaubojiškus arba kerzo stiliaus batus. 

Ką galima padaryti, jei rudeninių vestuvių dieną lydės blogas oras, ir kaip tai paveiks fotografavimo procesą?

Lietus įtakoja tik lokacijos pasirinkimą. Nesvarbu koks bebūtų sezonas, visuomet su savo klientais pasidėliojame kelis planus, kaip elgsimės gero oro atžvilgiu ir blogo oro atžvilgiu. Jei užklumpa lietus, visuomet esame pasiruošę slėptis studijose, apartamentuose ar dvaruose. Svarbu turėti planą su pastoge ir nepamiršti įsigyti skėčių.

Kokių specifinių iššūkių gali kilti fotografuojant rudenines vestuves, ir kaip juos įveikti?

Vienintelis iššūkis, galintis kelti nesklandumų rudens metu, yra stiprus šaltas vėjas, kurio metu šąla galūnės, raudonuoja nosys ir rankos, tokiu atveju nesirenkame fotografuotis lauke.

3-5 patarimai jauniesiems, kad nuotraukose atrodytų gerai.

  • Negalvoti apie jokius iškylančius nesklandumus;
  • Nebijoti išsitepti drabužių;
  • Negalvoti apie tai „ką kiti pagalvos”;
  • Mėgautis vienas kitu;
  • Išsigryninti savo įvaizdį, nebijoti atrodyti kitaip nei visi.

Kokios dažniausiai pasitaikančios klaidos, kas liečia vestuvinę fotosesiją?

Galvojimas, kad visada reikia žiūrėti į kamerą, kai fotografuojama. Fotografas, norint padaryti tokią nuotrauką, visada paprašys pažiūrėti į jį. Visos dienos metu svarbiausia mėgautis vienas kitu ir aplinka. Daugiau judesio, juoko ir emocijų tarpusavyje.

Kaip manote, apie ką jaunavedžiai dažnai pamiršta?

Dažniausiai jaunavedžiai nepagalvoja kaip greitai prabėgs diena ir kaip emocijos užgoš atmintį, todėl visuomet rekomenduoju samdyti videografus, kurie savo filmuota medžiaga padeda prisiminti apie tai, kas įvyko. Filmuota medžiaga yra neapsakomo dydžio vertės.

Sandra – vestuvių, porų ir buduaro fotografė

www.jaukiakimirka.lt 

www.facebook.com/jaukiakimirka 

www.instagram.com/jaukiakimirka

Taigi, rudeninių vestuvių planavimas ir organizavimas tampa meniniu kūrybos procesu, siekiant išgryninti šią ypatingą dieną ir suteikti jai ne tik grožį, bet sukurti tikrąją prasmę ir jausminį turinį.

Šios šventės iššūkiai ir unikalumas įkvepia pasitelkti profesionalių specialistų patarimus ir gudrybes, kad kiekviena detalė būtų pasverta ir išmintingai suplanuota. Džiaugiamės, kad galėjome pasidalinti šiomis vertingomis ekspertų rekomendacijomis.

Skaitytojams – dėkojame, kad skaitėte! 

Už pasidalintus patarimus, dėkojame savo srities ekspertėms – Robertai, Živilei ir Sandrai.

Visiems linkime sėkmingo ir džiugaus planavimo proceso ir, žinoma, nepakartojamos ir jausmingos vestuvių šventės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Krepšelis

Ar nieko nepamiršote?

Savo krepšelyje palikote prekių! Įveskite el. pašto adresą ir išsisaugokite krepšelį, kad vėliau galėtumėte grįžti ir įsigyti norimas prekes.

Į viršų